Business Internaţional

Şase copii francezi, spitalizaţi după ce au consumat hamburgeri din reţeaua Lidl

Şase copii francezi, spitalizaţi după ce au consumat hamburgeri din reţeaua Lidl
16.06.2011, 14:42 410

Şase copii au fost spitalizaţi joi, la Lille, în nordul Franţei,cu infecţie alimentară legată de un tip de bacterie E.coli, după ceau consumat hamburgeri făcuţi cu carne provenind din Germania, darfără să fie stabilită o legătură cu epidemia din această ţară,relatează AFP.

Starea de sănătate a celor şase copii "rămâne gravă, dar nuîngrijorătoare. Prognosticul lor vital nu este pus în discuţieabsolut deoc", a declarat o purtătorare de cuvânt a AgenţieiRegionale de Sănătate (ARS), la Lille.

Copiii sunt spitalizaţi de miercuri, după ce au prezentat"diaree cu sânge", aparent după consumul de hamburgeri refrigeraţimarca Steaks Country, vânduţi în magazine din reţeaua Lidl, ungigant german în comerţul cu amănuntul.

Potrivit fabricantului hamburgerilor, societatea franceză SEB,care a ordonat, miercuri, retragerea tuturor loturilor suspecte,carnea provenea din Germania.

"Carnea suspectă provine din Germania. A fost abatorizată acolo,după care a fost importată în Franţa, de societatea noastră", adeclarat Guy Lamorlette, preşedintele-drector general alsocietăţii, cu sediul în Saint-Dizier (est).

"Totodată, nimic nu permite să se stabilească vreo legătură cuepidemia curentă din Germania", unde au murit 37 de persoane (38 demorţi în întreaga Europă), a declarat telefonic Lamorlette. El nu afost în măsură să precizeze din ce regiune a Germaniei provinecarnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO