Business Internaţional

Scădere de 9% a economiei greceşti în trim. III

Scădere de 9% a economiei greceşti în trim. III

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

28.06.2012, 00:03 186

Printre temele de discuţii ale summitului UE vor fi şi problemele Greciei, stat al cărui guvern este hotărât să renegocieze condiţiile celui mai recent program de bailout. Austeritatea impusă prin acesta scufundă economia în recesiune.

Centrul de Planificare şi Cercetare Economică, principalul institut de cercetare economică din Grecia, estimează că economia statului elen va scădea cu 6,7% în acest an şi se va contracta cu 9,14% în al treilea trimestru, scrie Kathimerini.

Scăderea economică prevăzută în bugetul pentru 2012 este de 4,7%, însă guvernul şi creditorii săi se aşteaptă ca PIB să se reducă cu 6-7% în acest an după ce în 2011 scăderea a fost de 7%.

Noul guvern are în vedere utilizarea noilor estimări drept argumente în negocierile cu autorităţile financiare, prin care încearcă să semnaleze problemele din execuţia bugetară şi să solicite o relaxare a condiţiilor de austeritate impuse Greciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO