Business Internaţional

Scădere pe Wall Street, după ce sancţiunile impuse Rusiei au lovit câţiva campioni economici

Scădere pe Wall Street, după ce sancţiunile impuse...

Autor: Marius Oncu

17.07.2014, 17:25 205

Acţiunile SanDisk Corp au scăzut cu 7,5%, după ce compania a anunţat marje de profit şi estimări de vânzări sub aşteptările unor analişti. Cotaţia Morgan Stanley a urcat, susţinută de rezultatele financiare peste estimări raportate de bancă.

Preţul acţiunilor Microsoft a avansat cu 2,8%, în urma anunţării unui program pentru desfiinţarea a până la 18.000 de locuri de muncă, reprezentând aproximativ 14% din personal.

Indicele Standard&Poor's a scăzut cu 0,18%, Nasdaq a coborât cu 0,13%, iar Dow Jones a înregistrat un declin de 0,1%.

"Piaţa a mers foarte bine, dar la acest moment sunt mai mulţi factori care determină investitorii optimişti să retragă bani de pe piaţă. Ne-am adus aminte că situaţia legată de Rusia poate fi încă problematică pentru pieţe, în timp ce datele privind numărul construcţiilor de locuinţe începute în iunie au fost slabe", a declarat Joe Bell, analist la Schaeffer’s Investment Research.

Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite au înăsprit miercuri seara sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul pe care o acuză că îl are în criza din Ucraina. SUA au adăugat pe lista cu sancţiuni grupului petrolier rusesc Rosneft, ale cărui active pe teritoriul american sunt blocate, iar companiile americane nu mai sunt autorizate să efectueze tranzacţii cu el.

Banca gigantului în domeniul gazelor naturale Gazprom - Gazprombank - şi banca rusă VEB se află, de asemenea, printre noile ţinte ale sancţiunilor americane.

Departamentul Comerţului a anunţat, joi, că numărul construcţiilor de locuinţe începute în luna iunie a scăzut neaşteptat, cu 9,3%, la un nivel anualizat de 893.000 de unităţi, sub estimarea iniţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO