Business Internaţional

Scădere puternică pe bursele asiatice. Investitorii se ascund de teama Brexitului şi şedinţelor Băncii Japoniei şi FED

Scădere puternică pe bursele asiatice. Investitorii se...

Autor: Departament Economic

13.06.2016, 09:27 1316

Indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu 1,7% în Tokyo. Optimismul legat de păstrarea costului de împrumut la acelaşi nivel scăzut nu mai poate ţine în frâu temerile de alte evenimente economice la nivel global, iar investitorii încep să fie din nou precauţi.

Şedinţele Rezervei Federale şi a Băncii Japoniei de la sfârşitul săptămânii, precum şi votul legat de rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană de peste două săptămâni au potenţialul de a deregla puternic pieţele.
”Atitudinea rezervată a investitorilor care se tem de riscurile din piaţă continuă săptămâna aceasta. Şedinţele FED şi BOJ, precum şi Brexitul vor da tonul pentru pieţele financiare”, a spus Bernard Aw, strateg la Asia Pte în Singapore.

Indicele bursier Nikkei al bursei din Tokyo a scăzut cu 3,35%, iar Topix a avut un declin de 3,33%, în timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a avut un declin de 2,71%. Indicele CSI 300 al bursei din Shanghai a scăzut cu 1,61%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO