Business Internaţional

Scandal la varf in cadrul UniCredit

16.03.2010, 23:08 72

Directorul executiv al bancii italiene UniCredit, AlessandroProfumo, a amenintat ca isi va da demisia daca actionarii voraproba o propunere prin care puterile sale in cadrul bancii arputea fi diminuate, scrie The Wall Street Journal. Sunt insa sansemici sa se ajunga la un astfel de deznodamant, cred surse dininterior.

Surse familiare cu situatia au declarat ca Profumo se opuneplanurilor prin care un nou manager general ar urma sa-isupravegheze activitatea incepand cu saptamanile viitoare.

Profumo se afla la a doua divergenta cu membrii board-ului deconducere in mai putin de un an si a amenintat ca va demisiona siin eventualitatea in care actionarii nu vor sprijini majorarea decapital in valoare de 4 miliarde de euro, anuntata anul trecut.

Cei doi mari actionari ai UniCredit, CRT si CariVerona, vor saamane implementarea masurilor de reorganizare a bancii pana inmomentul in care noul manager general va fi instalat in functie,iar atributiile sale vor fi concret definite, potrivit unorpersoane apropiate situatiei.

Profumo, 53 de ani, lucreaza pentru UniCredit de peste undeceniu si a reusit sa aduca fosta banca regionala CreditoItaliano, detinuta de stat, pe scena bancara europeana. UniCreditare in prezent operatiuni in 22 de tari.

Grupul italian este prezent si in Romania prin UniCredit TiriacBank, care ocupa locul sase in topul celor mai mari creditorilocali, cu o cota de piata de 6,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO