Business Internaţional

Se întâmplă din nou: unul dintre cele mai mari oraşe intră în carantină totală pentru 6 săptămâni, după ce numărul infecţiilor de coronavirus a decolat

Se întâmplă din nou: unul dintre cele mai mari oraşe...

Autor: Alex Ciutacu

11.07.2020, 13:00 39490

Melbourne, al doilea cel mai mare oraş din Australia, se închide total pentru o perioadă de şase săptămâni, întrucât numărul de cazuri în creştere ar putea declanşa valul doi al pandemiei, potrivit Bloomberg.

Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a anunţat că izolarea începe de miercuri, ceea ce înseamnă că locuitorii din Melbourne trebuie să stea acasă şi să părăsească locuinţa doar pentru muncă, servicii esenţiale, tratamente medicale sau şcoală – ceea ce reprezintă o întoarcere la restricţiile ridicate în urmă cu câteva săptămâni.

Statul a înregistrat 191 de cazuri peste noapte, reprezentând cel mai mare număr de cazuri noi într-o zi de la începutul crizei. Virusul s-a răspândit în vecinătăţile oraşului Melbourne, ceea ce a dus la un nivel de transmitere comunitară nemaiîntâlnit în Australia.

„Ne confruntăm cu un număr foarte ridicat de cazuri noi. (...) este imposibil să oprim răspândirea virusului fără eforturi semnificative”, a declarat premierul Daniel Andrews, în faţa jurnaliştilor.

Noile măsuri de izolare totală îi strică planurile premierului Australiei, Scott Morrison, care ţintea relaxarea restricţiilor şi deschiderea completă a graniţelor până la finalul lunii iulie, în contextul în care economia are nevoie de o revitalizare.

Posibilitatea ca virusul să se răspândească în continuare în statul Victoria adânceşte prima recesiune cu care s-a confruntat naţiunea în ultimele trei decenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO