Business Internaţional

Se intorc excesele pe Wall Street: Bancherii din SUA vor fi platiti cu 140 mld. $

14.10.2009, 23:15 11

La numai un an dupa ce statul a fost nevoit sa cheltuiasca sutede miliarde de dolari pentru a scoate din moarte clinica sectorulfinanciar, cele mai puternice banci si firme de servicii financiaredin Statele Unite se pregatesc sa acorde angajatilor plati recordin valoare de aproximativ 140 de miliarde de dolari (94,7 mld.euro), scrie The Wall Street Journal (WSJ).

Angajatii din cadrul a 23 dintre cele mai importante banci deinvestitii, fonduri de hedging, companii de administrare de activesi burse de marfuri se pot astepta sa castige chiar mai mult decatau castigat in anul de varf 2007, conform unei analize arapoartelor pe prima jumatate a acestui an si a estimarilor devenituri pana la sfarsitul anului realizate de cotidianulamerican.

Valoarea totala a platilor si beneficiilor din cadrul firmelortranzactionate pe bursa analizate de WSJ urmeaza sa urce cu 20% dela nivelul de 117 de miliarde de dolari inregistrat anul trecut sisa depaseasca cele 130 de miliarde de dolari acordate in 2007. Inacest an, angajatii din cadrul companiilor respective vor castiga osuma medie estimata la 143.400 de dolari (96.970 de euro), increstere cu aproape 2.000 de dolari fata de 2007.

Avansul platilor reflecta rapida revenire a firmelor de pe WallStreet la veniturile de dinaintea crizei. In pofida ritmului lentde crestere a economiei si a unei rate a somajului care se apropiede 10%, aceste firme au fost impulsionate de o crestere a pietei deactiuni, de dezghetarea pietelor de credit, un volum in crestere detranzactii si de efectele inca resimtite ale diferitelor programeguvernamentale de sustinere.

Avansul reflecta in acelasi timp increderea in crestere a multorfirme de pe Wall Street ca pot din nou remunera consistenttalentele de top, in special odata ce vor fi returnat fondurileprimite de la stat.

Pana acum, autoritatile si legislatorii au vrut doar sa seasigure ca practicile de plati descurajeaza asumarea unor riscuriexcesive, lasand firmele sa decida nivelul platilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO