Business Internaţional

SEC a ignorat toate avertismentele

17.12.2008, 16:47 13

Presedintele SEC, Christopher Cox, a declarat ca institutia nu a luat niciun fel de masura timp de aproape un deceniu cu privire la "indicii credibile, specifice" primite in legatura cu neregulile din cadrul firmei lui Bernard Madoff, despre care autoritatile spun ca se face vinovat de o frauda de 50 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Indiciile, care dateaza cel putin din anul 1999, "au fost in mod repetat aduse in atentia staff-ului SEC, insa agentia nu actionat in niciun fel", a declarat Cox, in varsta de 56 de ani. Acesta a anuntat declansarea unei anchete interne care sa analizeze aceste dezvaluiri "profund tulburatoare".
"Este revoltat de ceea ce a aflat, insa este si in interesul sau sa fie revoltat", a declarat James Cox, profesor de drept in cadrul Duke University, care nu are nicio legatura cu presedintele SEC.
SEC, deja criticata in legatura cu colapsul Bear Stearns si Lehman Brothers, este acum invinuita de a nu fi detectat ceea ce Madoff a caracterizat drept "o uriasa schema Ponzi". Christopher Dodd, presedinte al Comitetului Bancar din cadrul Senatului, a cerut agentiei sa explice cum a trecut nedetectata "masiva frauda".
In loc de a-si folosi atributiile pentru a obtine informatii, staff-ul SEC "s-a bazat pe informatii oferite in mod voluntar de Madoff si firma sa", a declarat Cox.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO