Business Internaţional

Sediul Citigroup din Londra, vandut pentru 1,5 mld. euro

03.07.2007, 19:12 11

Sediul Citigroup din cartierul londonez Canary Wharf a fost cumparat de catre Derek Quinlan, un investitor irlandez, si de catre Propivest Holdings pentru aproximativ 1,49 miliarde de euro, fiind a doua tranzactie imobiliara ca marime din Marea Britanie, scrie Bloomberg.
Cladirea cu 42 de etaje a fost vanduta de catre Royal Bank of Scotland, a spus Carolyn McAdam, purtatorul de cuvant al bancii. Royal Bank a achizitionat proprietatea pentru circa 1 miliard de euro in 2003.
"Aceasta este o investitie personala pe termen lung, intr-o proprietate din mijlocul noului centru financiar din Londra", a spus Quinlan, in varsta de 59 de ani. Quinlan detine Quinlan Private, o companie imobiliara irlandeza, conducand consortiul care a achizitionar sediul Citigroup. Citigroup va continua sa foloseasca pana in 2026 cladirea, urmand sa plateasca circa 69,1 milioane de euro pe an. Un purtator de cuvant al companiei a spus ca aceasta afacere nu va afecta operatorii sai, refuzand sa faca alte comentarii.
Investitorii au notat ca randamentul adus de aceasta proprietate se afla in jurul cifrei de 4,5%, cu mult sub media atinsa de Canary Wharf si de City of London. Se asteapta ca rata sa creasca semnificativ pe masura ce chiria va ajunge in rand cu pretul mediu al pietei.
HSBC Holdings, cea mai mare banca din Europa dupa valoarea de piata, a vandut in aprilie sediul sau central din Canary Wharf, care se afla in apropierea turnului Citigroup, companiei Metrovacesa, pentru circa 1,62 miliarde de de euro, reprezentand cea mai mare afacere imobiliara din Marea Britanie. HSBC plateste o chirie mai mica, de circa 64,65 milioane de euro anual.
Royal Bank of Scotland detine de asemenea sediul central din Londra al Credit Suisse, aflat tot in Canary Wharf, in piata Canada Square.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO