Business Internaţional

Seful Bancii Angliei il critica pe Greenspan

18.05.2007, 17:36 7

Guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii, Mervyn King, spune ca apreciaza gestul predecesorului sau, Edward George, de a nu face comentarii in legatura cu politica monetara a Marii Britanii, asa cum face fostul presedinte al Fed, Alan Greenspan cu privire la economia americana, scrie Bloomberg.
Intrebat daca bancherii precum Alan Greenspan ar trebui sa comenteze despre politicile bancilor dupa parasirea lor, King a spus reporterilor din Londra ca "spun doar ca-i sunt recunoscator lui Eddie George pentru faptul ca nu a aparut in ziare sau la radio vorbind despre ceea ce faceau comisiile bancii centrale a Marii Britanii."
Greenspan, care a parasit banca centrala a SUA anul trecut, a speriat investitorii spunand ca economia americana poate intra in recesiune. In vreme ce Greenspan a evitat comentarea politicilor monetare, a spus intr-un interviu sustinut pe 5 martie ca este o probabilitate de 1/3 ca economia americana sa intre in recesiune anul acesta. Greenspan va consilia Pacific Investment Management, o divizie a grupului Allianz, fiind primul contract pe care il incheie de la plecarea de la Fed.
Greenspan a condus economia Statelor Unite prin cea mai lunga expansiune, fiind catalogat drept "cel mai bun presedinte de banca centrala care a trait vreodata." Comentariile lui Greenspan dupa parasirea postului de la Fed sunt in contrast cu comportamentul fostilor sai colegi din Europa.
George a oferit putine informatii publicului dupa pensionarea sa. In iulie 2004, a prevazut o "crestere graduala" a costurilor creditelor din Marea Britanie inainte ca banca centrala sa majoreze ratele dobanzii cu un sfert de punct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO