Business Internaţional

Şeful EFSF: Creşterea capacităţii fondului european de salvare ar calma pieţele financiare

Şeful EFSF: Creşterea capacităţii fondului european de salvare ar calma pieţele financiare

Klaus Regling, şeful EFSF

Autor: Anca Dumitrescu

25.03.2012, 15:41 81

O capacitate mai mare a fondului european de salvare ar contribui la calmarea pieţelor financiare, care nu sunt convinse că s-a încheiat criza datoriilor suverane şi se tem de noi retrogradări de ratinguri, a declarat şeful instituţiei, germanul Klaus Regling, citat de Reuters.

"Mai mulţi bani ar da încredere pieţelor. Corect sau nu, fondurile mai mari ar aduce calmul", a declarat Regling, directorul general al Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară (EFSF), pentru revista germană Focus.

Fondul va fi înlocuit din iulie de Mecanismul European de Stabilitate (ESM).

Miniştrii de Finanţe din zona euro se vor reuni la Copenhaga pe 30-31 martie pentru a decide dacă trebuie majorată capacitatea de creditare a EFSF peste nivelul actual de 500 de miliarde de euro.

Cancelarul german Angela Merkel, care a fost un opozant puternic al alocării unor fonduri suplimentare EFSF, şi-a atenuat poziţia la presiunea partenerilor europeni şi a FMI, potrivit publicaţiei germane Spiegel.

Premierul italian Mario Monti a afirmat la rândul său într-un inteviu că un nivel cât mai mare al elementelor de protecţie faţă de criză reduce probabilitatea folosirii efective a acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO