Business Internaţional

Seful Eurogroup: Nu sunt ingrijorat de Ungaria si nici de moneda europeana

Seful Eurogroup: Nu sunt ingrijorat de Ungaria si nici de moneda europeana
06.06.2010, 16:31 19

Presedintele Eurogroup, care reuneste ministrii de finante dinzona euro, Jean-Claude Junger, a indicat ca nu este nelinistit defaptul ca Ungaria ar putea trece printr-o criza financiara similaracelei a Greciei si a declarat ca nivelul actual al monedei europenenu il ingrijoreaza, informeaza

Reuters

.

Situatia Ungariei nu ma nelinisteste", a spus Junker la postulde televiziune TV5 Monde, intr-un interviu difuzat duminica.

Declaratiile oficialilor ungari au trimis moneda euro la minimulultimilor patru ani fata de dolari, vineri, investitoriiaratandu-se astfel ingrijorati de stabilitatea economica a tarilordin Estul Europei.

Ulterior, guvernul Ungariei a declarat ca spera sa atinga tintade deficit bugetar pentru acest an descriind discutiile legate dedatoriile guvernamentale drept "exagerate".

Juncker, care este si premier al Luxembourgului, a declarat canu este ingrijorat nici de situatia monedei europene, desi a fostuimit de viteza cu care aceasta a coborat la nivelul actual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO