Business Internaţional

Dr. Doom: Moneda mai slaba, singura "salvare" a zonei euro

Dr. Doom: Moneda mai slaba, singura "salvare" a zonei euro
06.06.2010, 14:02 25

O scadere a puterii monedei europene pana la nivelul dolaruluiamerican in urmatorul an ar putea salva uniunea monetara, ajutandastfel tari ca Grecia, Italia sau Spania sa reedevina competitive,a declarat Nouriel Roubini, economistul care a previzionat crizafinanciara globala cu un an inainte ca aceasta sa aiba loc.

"O cadere controlata a valorii monedei europene este singuracale prin care se poate preveni o rupere a uniunii monetare", aspus Roubini, citat de Bloomberg. In urmatoarele 12 luni, monedaeuropeana "se va indrepta catre o paritate cu dolarul american,daca nu chiar va fi mai slaba decat acesta", a declarat Roubini,duminica, in cadrul unei conferinte sustinute in Italia.

Totusi, exista mai multi factori care influenteaza crestereaeconomica, precum reducerea cheltuielilor bugetare sau cadereabursei, declinul monedei euro nefiind indeajuns pentru a preveni onoua recesiune, a completat economistul.

"Daca vreti ca Grecia, Spania, Portugalia, Italia si Irlanda saramana in uniunea monetara si nu sa abandoneze aceasta zona,singura cale este incurajarea competitivitatii printr-o moneda euromai slaba", a spus Roubini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO