Business Internaţional

Seful Goldman si-a ales locotenentii

20.06.2006, 20:48 16

Goldman Sachs, cea mai mare firma de investitii de pe Wall Street, i-a numit pe Gary Cohn si Jon Winkelried in functia de copresedinti, promovand astfel doi apropiati ai noului director executiv, Lloyd Blankfein, cel care a contribuit decisiv la extinderea firmei, scrie Bloomberg.
Cohn, 45 de ani, a fost trader de marfuri si materii prime pentru ca apoi sa fie responsabil de piata de capital. Winkelried, 46 de ani, este un bancher de investitii care a condus tranzactiile cu obligatiuni si alte instrumente financiare cu venit fix facute de banca in ultimii cinci ani. Goldman l-a numit in acelasi timp si pe John Weinberg, 48 de ani, in functia de vicepresedinte, pana acum copresedinte al departamentului de investitii bancare.
"Binenteles ca vrei ca oamenii din firma sa stie ca departamentele in care activeaza sunt bine reprezentate la varf", este de parere Henry Higdon, directorul unei firme de recrutare de personal din New York. "Tipurile de operatiuni care nu aduc cel mai mare profit astazi ar putea sa o faca maine", a adaugat el.
Blankfein, presedinte si director operational al firmei incepand cu 2003, a fost numit in functia de presedinte si director executiv pe 2 iunie.
Goldman Sachs, cu 22.425 de angajati, isi depaseste net rivalii in ceea ce priveste venitul pe cap de angajat, cu o cifra de 251 mil. dolari la o mie de angajati. Morgan Stanley are un venit de 92,8 mil. dolari la 1.000 de angajati, la un personal de 53.200 de persoane, in timp ce Merrill Lynch obtine un venit de 93,7 mil. dolari la 1.000 de angajati.
Numirile sunt considerate de analistii de pe piata drept semnele formarii unei echipe la varf, constituita din apropiatii lui Blankfein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO