Business Internaţional

Şeful Orange vrea crearea unui nou campion în Europa, care să deţină aproape toată infrastructura de telecomunicaţii a continentului

Şeful Orange vrea crearea unui nou campion în Europa,...

Autor: Eduard Ivanovici

16.11.2020, 13:42 1739

Grupul francez Orange sugerează că ar putea încheia o serie de parteneriate, creând astfel un nou campion european al industriei telecom, transmite Financial Times.

CEO-ul Stéphane Richard a declarat că ia în considerare un viitor în care cele 59.000 de turnuri de telefonie ale companiei s-ar asocia cu Vodafone sau Deutsche Telekom. 

În ultimul timp, viitorul turnurilor de telefonie mobilă a devenit un subiect fierbinte pentru operatorii europeni, care se confruntă cu dificultăţi în ceea ce prieşte finanţarea investiţiilor pentru reţelele 5G.  Totodată, marile fonduri de infrastructură – precum grupul spaniol Cellnex – au continuat să cumpere turnuri de telefonie mobilă pe teritoriul continentului.

De când a fost fondată în 2015, compania Cellnex, cu sediul în Barcelona, a cumpărat turnuri ale unor companii precum Arqiva din Marea Britanie, NOS din Portugalia, Sunrise din Elveţia şi Iliad din Franţa, construindu-şi astfel un business cu o capitalizare de piaţă de 26,4 miliarde de euro.

Pe lângă divizia dedicată turnurilor, Orange caută să îşi diversifice abordarea de-a lungul continentului. Luna aceasta, Orange România a preluat Romtelecom, divizia de servicii fixe a grupului Telekom România, într-o afacere de aproape 500 de milioane de euro. În plus, Stéphane Richard a numit Belgia şi Spania drept următoarele ţări în care s-ar finaliza un acord similar.

Între timp, Deutsche Telekom se pregăteşte să devină un business de 100 de miliarde de euro, a declarat săptămâna trecută CEO-ul Tim Hoettges, după ce veniturile grupului german au înregistrat o creştere de 31,9% şi au ajuns la 26,4 miliarde de euro în T3.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO