Business Internaţional

Serviciile de informaţii franceze au pus mâna pe dovezi: Este o chestiune de zile şi vom oferi dovezi că regimul sirian a desfăşurat acele atacuri chimice

Serviciile de informaţii franceze au pus mâna pe...

Autor: Departamentul Externe

19.04.2017, 19:57 68

"Este o investigaţie în desfăşurare din partea serviciilor de informaţii franceze şi serviciilor secrete militare... este o chestiune de zile şi vom oferi dovezi că regimul sirian a desfăşurat acele atacuri chimice. Avem elemente care ne vor permite să demonstrăm că regimul Assad a folosit cu bună ştiinţă arme chimice", a declarat Ayrault pentru televiziunea LCP.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil pentru presupusul atac chimic din zona Khan Sheikhoun (provincia Idlib), în urma căruia 89 de civili au murit.

Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident. Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, a declarat că atacul cu arme chimice nu a avut loc deloc, fiind o "invenţie" totală pentru a fi pretextul bombardamentului cu rachete lansat de Statele Unite asupra unei baze siriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO