Business Internaţional

Sesiunea anuală a Parlamentului din China a fost amânată pe fondul epidemiei de coronvirus. Este a doua oară în ultimii 40 de ani când Congresul se suspendă

Sesiunea anuală a Parlamentului din China a fost...

Autor: Ştefan Ionescu, Andreea Tobias

24.02.2020, 14:39 62

Sesiunea anuală a Parlamentului chinez, programată pentru 5 martie şi care trebuia să adune 3.000 de oameni la Beijing, a fost amânată.

Congresul Naţional al Poporului era programat pentru 5 martie şi trebuia să dureze 10 zile. Noua dată de începere a sesiunii nu a fost încă anunţată.

Congresul nu a mai fost amânat sau suspendat de la încheierea Revoluţiei Culturale, la sfârşitul anilor ‘70. Reuniunea a fost organizată chiar şi în mijlocul epidemiei de SARS, din 2003, care a lovit dur China, înainte de a se răspândi în întreaga lume.

Între timp, oficialii din Wuhan au revocat o decizie de relaxare a restricţiilor de călătorie impuse în oraş în ultima lună.

Iniţial, anunţul vorbea despre faptul că persoanele sănătoase vor putea părăsi oraşul dacă au treburi urgente. Acum, guvernul local a explicat că va impune în continuare măsuri stricte la graniţa oraşului pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO