Business Internaţional

Sindicatul UAW ar putea deveni actionarul majoritar al Chrysler

28.04.2009, 19:12 25

United Auto Workers (UAW), principala uniune sindicala din industria auto americana, ar putea obtine o participatie majoritara de 55% din Chrysler, in urma unui acord intre cele doua parti, reiese din rezumatul documentului.

Grupul italian Fiat ar detine, potrivit acordului, 35% din capitalul concernului american, iar guvernul Statelor Unite si principalii creditori ai Chrysler vor detine, cumulat, 10% din actiuni, dupa restructurarea si reorganizarea companiei.
Documentul a fost distribuit luni noapte la o reuniune a liderilor sindicali, iar UAW doreste ca angajatii Chrysler cu statut de membri de sindicat sa voteze astazi acordul, care ar aduce totodata schimbari contractului dintre uniunea sindicala si companie.
In acord se mai stipuleaza ca grupul Chrysler ar terbui sa crediteze cu 4,59 miliarde de dolari fondul de servicii medicale operat de uniunea sindicala in beneficiul angajatilor pensionati. Chrysler ar urma sa plateasca 300 de milioane de dolari in numerar catre fond in 2010 si 2011, suma care apoi va creste anual pana la 823 milioane de dolari in 2019-2023.
Fondul de servicii medicale va detine un pachet "semnificativ" din actiunile concernului auto si va putea numi un reprezentat in Consiliul de Administratie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO