Business Internaţional

Siria acuză SUA şi Franţa că vor să revină la colonizare

Siria acuză SUA şi Franţa că vor să revină la colonizare

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

30.05.2011, 20:17 395

Adjunctul ministrului sirian de Externe FaisalMeqdad a acuzat marile puteri occidentale, în frunte cu StateleUnite şi Franţa, că vor "revenirea la colonizare" în Siria, încadrul unei întâlniri cu omologul său chinez, a anunţat luniagenţia Sana, relatează AFP.

Meqdad a denunţat tentativele Statelor Unite, Franţei şi MariiBritanii la Consiliul de Securitate al ONU de a condamna reprimareaîn Siria.

"Este vorba despre impunerea hegemoniei asupra Siriei şi folosireaONU ca modalitate de restabilire a colonialismului şi justificare aingerinţelor", a declarat Meqdad.
Un proiect de rezoluţie care condamnă reprimarea din Siria, a fostsupus joi Consiliului de Securitate. Redactat de Franţa, MareaBritanie, Germania şi Portugalia, acesta condamnă violenţaregimului preşedintelui Bashar al-Assad şi cere deschidereaoraşelor siriene pentru echipele umanitare. Dar Rusia a respinsferm, vineri, orice studiu în Consiliul de Securitate a acestuiproiect de rezoluţie.

Americanii şi europenii au adoptat deja sancţiuni împotrivaregimului sirian şi a preşedintelui Assad, fără a avea în vederevreo intervenţie în această ţară a cărei destabilizare ar avearepercusiuni în toată regiunea.

Meqdad a afirmat, de altfel, că mişcarea de contestare populară aregimului este "un atac împotriva Siriei care vizeazădestabilizarea şi slăbirea acesteia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO