Business Internaţional

Sistemului antibalistic american din Coreea de Sud este ”operaţional”

Sistemului antibalistic american din Coreea de Sud este...

Autor: Olimpia Nicolae

02.05.2017, 08:48 43

Un purtător de cuvânt a declarat că sistemul este acum capabil să intercepteze rachetele nord-coreene şi să apere statul sud-coreean.

Dar oficialii au adăugat că sistemul THAAD nu funcţionează încă la capacitatea sa maximă.

Regimul de la Phenian a efectuat cinci teste nucleare în ultimii unsprezece ani şi există indicii solide că ar putea în curând dezvolta o rachetă capabilă să fie echipată cu un focos nuclear care să ajungă până în Statele Unite.

La mijlocul lunii aprilie, Institutul SUA-Coreea din cadrul Universităţii Johns Hopkins a anunţat că regimul nord-coreean se pregăteşte să efectueze un nou test nuclear la baza de la Punggye-ri, după ce analiza mai multor imagini din satelit a indicat o intensificare a activităţii în incinta poligonului de teste nucleare.
Un nou test nuclear ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump, un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO