Business Internaţional

Speculatorii se vor repezi asupra Portugaliei, după salvarea Irlandei, spun analiştii

Speculatorii se vor repezi asupra Portugaliei, după salvarea Irlandei, spun analiştii

Autor: Radu Racu

19.11.2010, 12:42 29

Un acord de finanţare internaţională pentru rezolvarea crizeidatoriilor de stat din Irlanda ar putea muta presiuneaspeculatorilor în direcţia Portugaliei, spun analişti financiaricitaţi de Bloomberg.

În timp ce oficiali de la Banca Centrală Europeană oferăasigurări că salvarea Irlandei va reduce presiunea pe zona euro,analişti de la băncile internaţionale avertizează că momentul derespiro va fi de scurtă durată pentru că investitorii îşi vorîntoarce atenţia spre următoarea verigă slabă din lanţul periferical regiunii. Pieţele indică faptul că acea verigă va fi Portugalia,unde randamentele cerute de investitori pentru obligaţiunile pe 10ani au crescut la 6,89%.

"Aşteptaţi câteva săptămâni şi pieţele se vor repezi sprealtcineva, cu Portugalia în capul listei. Speculatorii au împinsIrlanda în situaţia Greciei. De ce n-ar face acelaşi lucru şi cuPortugalia?", spune Charles Diebel, director de strategie la bancabritanică Lloyds.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO