Business Internaţional

Speriate că Trump va scumpi creditarea, companiile vând datorii într-un ritm record

Speriate că Trump va scumpi creditarea, companiile vând...

Autor: Bogdan Cojocaru

21.11.2016, 00:04 485
Companiile se grăbesc să profite de costurile de finanţare încă  reduse din prezent, temându-se că un eventual pachet de stimulare introdus de preşedintele ales al SUA Donald Trump va trimite dobânzile în sus, scrie Financial Times.

Valoarea obligaţiunilor vândute de companii din toată lumea săptămâna trecută a depăşit 6.000 de miliarde de dolari, un nivel record.

Valul de vânzări reprezintă vârful unei perioade zbuciumate pentru investitorii în obligaţiuni, care au acumulat pierderi de peste 1.500 de miliarde de dolari în condiţiile în care yieldurile obligaţiunilor suverane şi emise de companii au sărit în sus după victoria lui Trump în cursa pentru Casa Albă.

Aşa-numitele pariuri pe trumpflaţie, în care investitorii pariază că Trump şi un Congres republican vor stimula inflaţia şi creşterea economică prin tăieri de taxe şi cheltuieli pentru infrastructură, au propulsat yieldurile titlurilor de trezorerie americane cu scadenţa la 10 ani cu 39 de puncte de bază mai sus. Yieldurile cresc în timp ce preţurile obligaţiunilor scad.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO