Business Internaţional

Spitzer nu va renunta la propriile anchete

29.12.2004, 00:00 16



Infirmand o stire publicata de New York Times saptamana trecuta conform careia Eliot Spitzer urma sa "cedeze" investigatiile pe care le conduce guvernului federal al Statelor Unite, un purtator de cuvant al lui Spitzer a declarat recent ca procurorul general al New York-ului intentioneaza de fapt sa extinda, luna viitoare, ancheta pe care o desfasoara cu privire la activitatea industriei asigurarilor, relateaza revista Forbes.



Purtatorul de cuvant al procurorului a refuzat, insa, sa precizeze ce companii sau firme financiare vor fi luate in vizor in cadrul rundei urmatoare.



"Stirea publicata de New York Times conform careia procurorul general Eliot Spitzer va ceda investigatiile pe care le desfasoara in prezent autoritatilor federale nu are nici o baza reala," a declarat purtatorul de cuvant.



"Spitzer nu a afirmat niciodata acest lucru, iar ideea ca ar putea lua o astfel de decizie este absurda".



Spitzer, a carui dorinta este sa devina guvernator al New York-ului, a actionat in instanta Marsh & McLennan in luna octombrie, sustinand ca firma de brokeraj din domeniul asigurarilor a manipulat ofertele.



Ancheta sa legata de activitatea de cercetare desfasurata pe Wall Street s-a soldat cu incheierea unui intelegeri in urma careia Citigroup, Merrill Lynch si alte opt firme de servicii financiare erau nevoite sa plateasca o suma de 1,4 miliarde de dolari.
catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO