Business Internaţional

Stabilizarea pietelor: Libor scade sub 1% pe an

10.05.2009, 17:43 23

Libor, costul contractarii de imprumuri in dolari intre banci stabilit la Londra, a inregistrat saptamana trecuta cel mai rapid declin din luna martie pana in prezent, in conditiile in care testele de stres realizate de guvernul american au indicat ca institutiile financiare americane ar putea fi capabile sa faca fata declinului economic, conform Bloomberg.

Rata Libor pe care bancile o percep pentru creditele pe trei luni a scazut vineri cu 2 puncte de baza (0,02%), pana la 0,94%, conform Asociatiei Bancherilor Britanici (BBA), declinul inregistrat in decursul intregii saptamani trecute ridicandu-se la 0,07%, cel mai pronuntat din martie.
"Perceptia legata de riscul din sectorul bancar continua sa se modereze", conform unei echipe de analisti din cadrul BNP Paribas.
"Intr-adevar, rezultatele testelor de stres se pare ca au accelerat procesul."
Libor, rata de referinta pentru produse financiare in valoare de 360.000 de miliarde de dolari la nivel mondial, a scazut sub pragul de 1% pentru prima data saptamana trecuta, in contextul in care rapoartele privitoare la rata ocuparii fortei de munca si la vanzarile de locuinte au sporit dovezile ca cea mai dificila parte a recesiunii a trecut.
Testele de stres au indicat ca bancile americane trebuie sa atraga in total 74,6 miliarde dolari, rezultat care, spune presedintele Fed Ben Bernanke, ar trebui sa-i linisteasca pe investitori in legatura cu soliditatea sistemului financiar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO