Business Internaţional

Starurile fac vanzarile la pantofii Jimmy Choo

23.11.2004, 00:00 18



Jimmy Choo, designerul celebritatilor de pretutindeni, si-a dovedit puterea dobandita datorita defilarilor de pe covorul rosu, cand a vandut pachetul majoritar de actiuni al companiei cu un pret de cinci ori mai mare decat cel platit cu trei ani in urma, in momentul in care l-a achizitionat, informeaza Financial Times.



Pantofii, care se vand cu peste 1.400 de dolari, au fost purtati de Sarah Jessica Parker in "Sex and The City" si de Renee Zellweger la premiera londoneza a filmului "Bridget Jones:The Edge of Reason" (Bridget Jones: La limita ratiunii- care a fost de curand lansat si pe ecranele din Romania).



Compania si-a definit filozofia astfel: "Nu conteaza ce porti- daca ai pantofii si geanta potrivite, vei arata perfect".



Hicks Muse Europe a platit 187 milioane dolari pentru un pachet de 51% din companie. Lyndon Lea, de la Hicks Muse s-a referit la achizitia facuta ca la "o marca emblema pentru piata bunurilor de lux". Acum trei ani, pachetul a fost cumparat de Equinox Luxury Holdings, un joint venture dintre Robert Bensoussan si Phoenix Equity Partners pentru doar 42,66 milioane de dolari.



"Pentru partenerii mei financiari este un profit destul de interesant", a afirmat Bensoussan, care impreuna cu ceilalti manageri detine restul de 49%.



"Celebritatile reprezinta o parte importanta din marca noastra". Vanzarile s-au triplat in aceasta perioada, de la 20,4 milioane de dolari la 74,2 milioane de dolari. In acest an grupul va implementa un plan de extindere, care are ca scop dublarea vanzarilor in urmatorii trei ani. Compania spera sa ajunga sa detina pana la 50 de magazine in patru ani.



Jimmy Choo a fost fondat in 1996 de Jimmy Choo, din Malaezia, Tamara Mellon, presedintele companiei si Tom Yeardye, chairman. Mellon va ramane in functia de presedinte, iar Bensoussan va continua sa ocupe scaunul de CEO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO