Business Internaţional

Statele Unite îşi retrag avioanele de luptă din Libia, anunţă Pentagonul

Autor: Mediafax

05.04.2011, 09:32 36

Armata americană a retras luni avioanele de luptă pe care le-aangajat în campania internaţională din Libia, a anunţat Pentagonul,după ce Washingtonul a acceptat, la sfârşitul săptămânii trecute,să îşi prelungească raidurile pentru 48 de ore, informeazăMediafax.

Iniţial, Statele Unite au prevăzut să îşi retragă avioanele deluptă şi rachetele Tomahawk din teatrul de operaţiuni începând dela sfârşitul săptămânii, aliaţii săi din cadrul NATO preluândoperaţiunile de joi.

Cât i-a costat pe americaniinterdicţia aeriană din Libia? GALERIEFOTO

Însă, duminică, Washingtonul a acceptat cererea NATO de aefectua lovituri aeriene în Libia până luni, din cauza "condiţiilormeteorologice nefavorabile din ultima perioadă".

Trădat de propriii fii,Gadhafi îşi trimite solii de pace înEuropa

De luni, de la ora 22.00 GMT (marţi, 1.00, ora României), niciunavion de luptă american nu a mai efectuat nicio misiune, a anunţatcăpitanul Darryn James, un purtător de cuvânt al Pentagonului, carea subliniat, totodată, că avioanele erau pregătite să intervină "încazul în care NATO va solicita acest lucru".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO