Business Internaţional

Statele Unite se opun stării de urgenţă şi critică armata egipteană

Autor: Gaidau Ion

14.08.2013, 19:07 111

Casa Albă a condamnat "cu forţă", miercuri, folosirea violenţei împotriva manifestanţilor de către armata egipteană şi s-a opus revenirii la starea de urgenţă în Egipt, o ţară afectată de conflicte sângeroase, relatează AFP.

"Statele Unite condamnă cu forţă folosirea violenţei împotriva manifestanţilor în Egipt", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Casei Albe, Josh Earnest, care a îndemnat armata egipteană să arate "reţinere".

De asemenea, Earnest a afirmat că Statele Unite "se opun reîntoarcerii la stare de urgenţă" în Egipt, decretată miercuri, după ce o operaţiune a forţelor de ordine de a-i dispersa pe susţinători ai preşedintelui islamist înlăturat de la putere Mohamed Morsi a degenerat în baie de sânge, soldată cu peste 120 de morţi.

Purtătorul de cuvânt s-a exprimat în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Martha's Vineyard (Massachusetts, nord-est), o insulă unde preşedintele american Barack Obama petrece o vacanţă de o săptămână.

Obama este ţinut la curent cu evenimentele din Egipt de către consiliera sa pentru securitate naţională Susan Rice, care îl însoţeşte în vacanţă, a anunţat Earnest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO