Business Internaţional

Statele Unite se opun stării de urgenţă şi critică armata egipteană

Autor: Gaidau Ion

14.08.2013, 19:07 111

Casa Albă a condamnat "cu forţă", miercuri, folosirea violenţei împotriva manifestanţilor de către armata egipteană şi s-a opus revenirii la starea de urgenţă în Egipt, o ţară afectată de conflicte sângeroase, relatează AFP.

"Statele Unite condamnă cu forţă folosirea violenţei împotriva manifestanţilor în Egipt", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Casei Albe, Josh Earnest, care a îndemnat armata egipteană să arate "reţinere".

De asemenea, Earnest a afirmat că Statele Unite "se opun reîntoarcerii la stare de urgenţă" în Egipt, decretată miercuri, după ce o operaţiune a forţelor de ordine de a-i dispersa pe susţinători ai preşedintelui islamist înlăturat de la putere Mohamed Morsi a degenerat în baie de sânge, soldată cu peste 120 de morţi.

Purtătorul de cuvânt s-a exprimat în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Martha's Vineyard (Massachusetts, nord-est), o insulă unde preşedintele american Barack Obama petrece o vacanţă de o săptămână.

Obama este ţinut la curent cu evenimentele din Egipt de către consiliera sa pentru securitate naţională Susan Rice, care îl însoţeşte în vacanţă, a anunţat Earnest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO