Business Internaţional

Steve Ballmer rămâne fără executivi. Ray Ozzie pleacă de la conducerea diviziei de producţie software la nici o lună de la plecarea lui Stephen Elop

Steve Ballmer rămâne fără executivi. Ray Ozzie pleacă de la conducerea diviziei de producţie software la nici o lună de la plecarea lui Stephen Elop

Autor: Adrian Voicu

19.10.2010, 12:40 28

Plecarea lui Ray Ozzie de la conducerea diviziei de producţiesoftware a Microsoft, alimentează temerilor privind incapacitatealui Steve Ballmer de a pregăti posibili urmaşi la conducereacompaniei, scrie Bloomberg.

Ozzie, în vârstă de 54 de ani, s-a alăturat companiei în 2005,fiind ulterior considerat unul dintre cei doi executivi care arputea conduce Microsoft în locul lui Bill Gates.

Microsoft a anunţat în mai demisia lui Robbie Bach, şefuldiviziei de entertainment, iar şeful diviziei Office, Stephen Elopa anunţat luna trecută că va părăsi compania pentru a deveni CEO alNokia Oyj.

"Când mai mulţi oameni pleacă de sub conducerea unui manager, laun moment dat trebuie să ne punem întrebări legate de manager",este de părere Michael Gartenberg, analist în cadrul Gartner Inc."Încă o dată avem de-a face cu un scaun gol la masa luiBallmer".

Ozzi nu va fi înlocuit deoarece compania are destui lideri caresă îi ia locul, a declarat luni Ballmer într-un comunicat publicatpe site-ul Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO