Business Internaţional

Ştiri din politica internaţională

Autor: Alexandra Fusoi

28.11.2010, 23:20 9

China a propus organizarea unei runde deconsultări de urgenţă între ţările implicate în negocierile privindprogramul nuclear nord-coreean (cele două Corei, Statele Unite,Japonia, Rusia şi China). China "propune convocarea de consultăride urgenţă între şefii delegaţiilor la negocierile multipartite, laînceputul lunii decembrie, la Beijing, pentru un schimb de punctede vedere asupra subiectelor care provoacă preocupare acum", adeclarat Wu Dawei, şeful delegaţiei chineze la negocieri.

Cei zece spioni ruşi extrădaţi din StateleUnite în vara acestui an au fost văzuţi recent într-ostaţiune din apropierea Lacului Baikal, unde au petrecut împreună ovacanţă într-un hotel de lux. Conform site-ului Life News, cei zece- care au fost cazaţi la un hotel de lux din localitatea Listvyanka- au făcut scufundări în lacul Baikal şi au mâncat specialităţilocale.

Reactorul centralei nucleare iraniene de laBouchehr a fost pus în funcţiune, a anunţat Ali AkbarSalehi, coordonatorul programului nuclear iranian, citat de presaoficială de la Teheran. "Fără propagandă şi publicitate, aminstalat toate barele de combustibil şi am etanşeizat reactorul.Aşteptăm acum ca temperatura apei din miezul reactorului să creascătreptat", a spus Salehi, fără a preciza când a avut loc pornireacentralei.

Bulgaria a primit asistenţă militară în valoaretotală de peste 170 de milioane de dolari din partea Statelor Uniteîncepând din 1990, a afirmat Mark Imblum, şeful Biroului decooperare în domeniul apărării de la Ambasada SUA la Sofia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO