Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita, Marius Oncu

05.09.2012, 00:00 48

Diplomaţii americani intenţionează să semneze un acord prin care vor acorda Egiptului un bailout de un miliard de dolari, oficialii de la Washington sperând că astfel vor ajuta relansarea economiei egiptene şi vor preveni ca noua conducere islamistă a ţării să îndepărteze ţara de politica externă americană, scrie The Wall Street Journal. Egiptul, care primeşte anual ajutor militar de 1,3 miliarde dolari din partea SUA, s-a numărat dintotdeauna printre principalii parteneri din lumea arabă ai Statelor Unite.

Numărul turiştilor ruşi din Grecia ar putea creşte anul acesta cu 30% faţă de 2011, la un milion de persoane, potrivit declaraţiilor preşedintelui Asociaţiei Agenţiilor de Turism din Grecia, Andreas Andreadis, citate de Kathimerini. Anul trecut 740.000 de ruşi au vizitat Grecia, cu 64% mai mulţi decât în 2010. Andreadis a menţionat că ruşii cheltuie în medie 1.005 euro de persoană, astfel că aceştia se numără printre turiştii care aduc în Grecia cele mai multe venituri.

Grecia va prelungi până la sfârşitul lunii octombrie perioada în care băncile elene trebuie să publice rezultatele din primul semestru pentru a putea transfera fondului de stabilitate a doua tranşă a banilor pentru recapitalizare, de 25 miliarde euro, şi pentru a aproba legislaţia necesară procesului, scrie cotidianul elen Kathimerini. În mod normal, băncile ar fi trebuit să-şi publice rezultatele financiare pentru primul semestru până la sfârşitul lunii august, însă în acest an termenul a fost extins până spre sfârşitul lunii septembrie. În următoarele săptămâni guvernul va aproba o nouă prelungire până la finalul lunii octombrie. Până la momentul respectiv executivul speră să rezolve problema băncilor sau să încheie procesul necesar distribuirii fondurilor pentru recapitalizare. Legislaţia necesară transferului de fonduri ar trebui aprobată în această lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO