Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Ioana Nita, Anca Dumitrescu

18.10.2012, 00:01 49
Privatizările vor aduce Greciei peste 20 miliarde euro până în 2020 şi vor presupune investiţii de 60 miliarde euro, potrivit lui Yiannis Emiris, şeful agenţiei de privatizări (TAIPED), citat de publicaţia Kathimerini. El a spus că TAIPED va începe la sfârşitul anului procedurile pentru a doua rundă de privatizări, prima rundă, care vizează vânzarea companiei energetice de stat, a celui mai mare operator de jocuri de noroc din Europa, OPAP, şi a loteriilor de stat, fiind în prezent în curs de desfăşurare. Al doilea val de privatizări presupune semnarea unui contract de concesiune pentru autostrada Egnatia din nordul ţării, vânzarea companiei de apă Thessaloniki (EYATH) şi a unor active care aparţin comapaniei miniere LARCO. În plus, sunt vizate 28 de imobile ale statului care, printr-un proces numit "sale and leaseback", vor fi vândute, dar utilizate în continuare de statul elen în schimbul unei chirii.

Bank of America a obţinut în trimestrul al treilea un profit net de 340 milioane de dolari, peste aşteptări, dar cu mult sub profitul de 6,2 miliarde de dolari din aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza unor costuri excepţionale, relatează MarketWatch. Rezultatul de anul trecut a fost influenţat semnificativ de vânzarea unor active şi de câştiguri din contabilitate. Profitul net obţinut de bancă în trimestrul al treilea este echivalent cu 0 cenţi pe acţiune, faţă de un profit de 56 de cenţi pe acţiune în urmă cu un an. Analiştii anticipau pierderi de 7 cenţi pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO