Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Acţiunile europene s-au aflat în creşterepentru a treia săptămână consecutiv săptămâna trecută, scrieBloomberg. Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,6% până la 281,68 punctesăptămâna trecută.

China a raportat primul deficit comercialtrimestrial din ultimii şapte ani, scrie Bloomberg. Deficitul dinprimele trei luni s-a ridicat la 1,02 mld. $ faţă de un excedent de13,9 mld. $ cu un an în urmă.

Islandezii au respins planul de a rambursaMarii Britanii şi Olandei aproximativ 4 mld. euro pierduţi înmomentul prăbuşirii sistemului bancar al ţării în 2008, scrie BBCNews. Landsbanki deţinea conturi în Marea Britanieşi Olanda sub numele Icesave, iar investitorii de aici au pierdut 4mld. euro.

Piaţa datoriilor neperformante din Europa o vadepăşi pentru prima dată pe cea din SUA, întrucât criza datoriilorsuverane forţează băncile să vândă active neperformante de 2.000mld. dolari, potrivit fondului de investiţii Strategic ValuePartners.

Economia Japoniei este în stare gravă şi nu-şiva reveni prea devreme după cutremurul care a zguduit arhipelagulîn luna martie, apreciază guvernul nipon. Catastrofa a dus larestricţionarea furnizării de energie electrică, la închidereauzinelor şi scăderea accentuată a numărului de turişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO