Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Alexandru Matei, Ioana Bojan, Vlad Popescu

14.04.2011, 23:32 17

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă deinvestiţii de pe Wall Street, este acuzată că pentru a-şi protejapropriile interese a vândut la începutul crizei financiareinstrumente financiare derivate legate de ipoteci la preţuri"umflate", conform concluziilor unui raport al senatului american,scrie The Guardian.

Premierul italian Silvio Berlusconi(foto) a declarat că nu va candida pentru un nou mandat în2013 şi nu se va prezenta nici la alegerile pentru funcţia depreşedinte al Italiei, relatează BBC News Online. El a precizat căintenţionează să ducă la bun sfârşit planul său de amendare asistemului judiciar italian şi de schimbare a Constituţiei înaintede a-şi încheia mandatul.

Miliardarul rus Alisher Usmanov nu îşi va vindeparticipaţia pe care o deţine în cadrul clubului de fotbal ArsenalLondra către omul de afaceri american Stan Kroenke, care deţine 63%din acţiuni, scrie Bloomberg. Ushmanov, care are o avere de 18 mld.dolari, deţine 27% din club.

Veniturile Danone, cel mai mare producător deiaurturi din lume, au urcat la 4,7 mld. euro în primul trimestru,iar vânzările au crescut cu 8,5%. Grupul a confirmat ţinta decreştere a vânzărilor pe 2011 la 6-8%, precum şi marja operaţionalăestimată de 15,4%, în urcare cu 0,2% faţă de 2010.

Preţul aurului ar putea ajunge la 2.100 dedolari/uncie (74 de dolari/gram) în următorii trei ani şi ar puteaajunge la 5.000 de dolari/uncie la sfârşitul acestui deceniu,conform unui raport al Standard Chartered, scrie The Telegraph.Cererea tot mai mare din China şi India va împinge în suspreţurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO