Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Axa, a doua mare companie de asigurări aEuropei, a anunţat vânzarea diviziei sale canadiene către IntactFinancial, relatează BBC News. Intact va plăti 2,6 mld. dolaricanadieni (2,7 mld. dolari) pentru Axa Canada, a şasea firmă deasigurări generale a ţării.

Australia a înregistrat cea mai puternicăscădere trimestrială a Produsului Intern Brut din ultimii 20 deani, potrivit BBC News. Economia s-a contractat cu 1,2% în primeletrei luni ale anului faţă de trimestrul anterior. Potrivitguvernului, inundaţiile şi furtunile ce au afectat statele bogateîn resurse au avut un impact semnificativ asupra creşteriieconomice.

Preţurile locuinţelor din Statele Unite aurevenit la nivelurile din 2002, iar încrederea consumatorilor aînregistrat de asemenea o scădere puternică, reînnoind temerileprivitoare la redresarea economică a ţării, scrie The Guardian.

Un important indice al creşterii sectorului deproducţie chinez a înregistrat o scădere uşoară în mai, dar s-amenţinut peste aşteptările analiştilor, sugerând că a doua mareeconomie a lumii se îndreaptă către o aterizare blândă.

Glencore nu se mai poate împrumuta de la BancaEuropeană de Investiţii (EIB) după ce instituţia a lansat o anchetălegată de o serie de "semne de întrebare serioase" privitoare lamodul în care este administrată compania, scrie The Telegraph.

Belarusul a cerut un împrumut de la FMI pentrua putea să-şi stabilizeze economia, conform guvernului, scrie TheWall Street Journal. Deşi nu a fost avansată o valoare, analiştiisunt de părere că ţara are nevoie de 9 mld. dolari.

Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturirăcoritoare la nivel mondial, a anunţat că ar putea lista o partedin acţiuni pe bursa de la Shanghai, conform agenţiei de presăThomson Reuters. Compania s-a angajat să investească 2 mld. dolariîn China şi a deschis în luna octombrie trei noi fabrici înMongolia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO