Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Alexandru Matei, Marius Oncu, Vlad Popescu

05.06.2011, 23:32 26

Fostul ministru egiptean de finanţe YussefBoutros Ghali a fost condamnat în absenţă la 30 de ani deînchisoare, el fiind acuzat de fapte de corupţie, scrie AFP.Aceasta nu este prima condamnare a unui demnitar din regimulfostului preşedinte Hosni Mubarak, fostul ministru de interne Habibal-Adly fiind condamnat la 12 ani de închisoare.

Preţurile locuinţelor de lux din Paris aucrescut cu 22% în ultimul an, ca urmare a cererii mari venite dinpartea investitorilor de pe pieţele emergente şi a ofertei reduse,conform unui raport al Knight Frank, scrie Bloomberg. Hong Kongul afost pe locul doi cu o creştere de 15%.

Marile bănci americane ar putea fi forţate săîşi majoreze substanţial capitalul de bază, conform unui plan albăncii centrale a SUA (Fed) menit să împiedice apariţia unei noicrize financiare, scrie The Wall Street Journal.

Ministrul francez de finanţe Christine Lagardeva deveni cel mai probabil viitorul şef al FMI, având susţinereaStatelor Unite şi a Japoniei, conform cotidianului japonez Nikkei,scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Statele Unite şi Europadeţin 48% din drepturile de vot, iar Japonia 6%, ceea ce i-ar oferilui Lagarde majoritatea voturilor.

Inflaţia anuală din Turcia a avansat lunatrecută cu cel mai rapid ritm din ultimul deceniu, scrie Hurriyet.Inflaţia anuală a urcat în mai la 7,2% de la 4,3% în lunaprecedentă. În mai preţurile au avansat cu 2,4% faţă de lunaaprilie.

Constructorul auto nipon Mazda va renunţa laproducţia din Statele Unite până în 2013 şi va desfiinţa companiamixtă pe care o deţine cu Ford, parte a unui proces global derevizuire a sistemului de producţie, potrivit cotidianului Nikkei,citat de Reuters.

Cele mai mari cinci bănci britanice, inclusivRoyal Bank of Scotland şi Lloyds, au desfiinţat peste 103.000 delocuri de muncă, circa 11% din numărul total de angajaţi la nivelinternaţional, de la declanşarea crizei financiare la sfârşitulanului 2008, iar procesul continuă, potrivit Bloomberg.

Departamentul Trezoreriei din SUA va vindecătre Fiat participaţia de 6% din acţiuni deţinută încă de stat laChrysler, pentru 560 mil. dolari, însă nu va mai putea recupera 1,3miliarde de dolari din ajutorul de stat acordat companiei în 2009,transmite Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO