Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Boardul FMI a anunţat că va analizacandidaturile ministrului francez de finanţe Christine Lagarde şipe cea a lui Agustin Carstens, guvernatorul băncii centralemexicane, pentru poziţia de managing director al fondului,eliminând-ul pe cel de-al treilea candidat Stanley Fisher, potrivitThe New York Times.

Rata inflaţiei din China a atins cel mairidicat nivel din ultimele 34 de luni în pofida eforturilorguvernului de a aduce sub control preţurile, scrie BBC News.Preţurile de consum din China au urcat cu 5,5% în mai comparativ cuaceeaşi lună a anului trecut, preţurile alimentelor consemnând ceamai puternică creştere, de 11,7%.

Glencore, gigantul din domeniul tranzacţiilorcu materii prime, a raportat o creştere solidă a profiturilor şiveniturilor pe fondul cererii puternice de cereale şi petrol,potrivit BBC News. Profitul net pe primul trimestru a atins 1,3mld. dolari, în creştere cu 47% de la nivelul de 886 mil. dolari deanul trecut. Veniturile au avansat cu 39%, până la 44,2 mld.dolari.

Liderii mondiali ar trebui să includăsecuritatea cibernetică pe agenda internaţională în cadrul unorforumuri ca G20 şi să exercite presiune asupra ţărilor care nu iaumăsuri suficient de rapid pentru combaterea activităţilor dehacking, a declarat Peter Coroneos, cofondator al InternationalInternet Industry Association, citat de agenţia de presă ThomsonReuters.

Şeful General Motors Daniel Akerson l-aasigurat pe directorul Opel că producătorul american nu poartădiscuţii privitoare la vânzarea diviziei europene către o companierivală, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Potrivit preseigermane, GM ar putea scoate din nou la vânzare Opel, VW şi BAIC dinChina fiind potenţiali cumpărători.

Boardul grupului olandez de servicii financiareING Groep este aşteptat să ia o decizie privitoare la un cumpărătorpentru divizia sa americană de online banking, scrie agenţia depresă Thomson Reuters. Potrivit unor surse, Capital One Financialar avea cele mai mari şanse de a achiziţiona divizia.

Austria trebuie să ia noi măsuri de reducere adeficitului bugetar şi a datoriei publice, recomandă Fondul MonetarInternaţional (FMI) într-un raport preluat de Reuters. Austria aavut un deficit bugetar de 4,6% din PIB anul trecut, iar datoriapublică era de 72,3% din PIB la finele lui 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO