Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Alexandru Matei, Vlad Popescu, Marius Oncu

06.07.2011, 00:02 50

Cesare Geronzi(foto), fostul preşedinte al grupului deasigurări Generali, a fost condamnat la patru ani de închisoarepentru rolul pe care l-a avut în falimentul companiei Cirio în2003, scrie Financial Times. Sergio Cragnotti, fostul CEO al Cirio,a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Preţul cuprului a ajuns la 9.500 de dolari petonă pentru prima dată în ultimele două luni pe fondulîmbunătăţirii cererii venite din China, scrie Financial Times.Preţul cuprului se află cu 16% sub vârful de peste 10.000 de dolaripe tonă atins în februarie.

Cheltuielile monarhiei britanice i-au costat pecontribuabili 31,1 mil. lire sterline (34,5 mil. euro) anul trecut,scrie Associated Press. Cheltuielile au scăzut cu 5,3% comparativcu anul anterior.

Activitatea în sectorul privat din zona euro aîncetinit puternic în iunie, înregistrând cea mai slabă creşteredin ultimul an şi jumătate, scrie The Wall Street Journal. Unindice care măsoară activitatea în sectoarele industrial şi deservicii a scăzut la 53,3 puncte, de la 55,8 puncte în mai.

Carrefour a listat pe bursa de la Madriddivizia spaniolă de supermarketuri cu profil discount Dia,operaţiune prin care a atras 2,3 mld. euro, câştigând spaţiu demanevră pentru revitalizarea operaţiunilor de pe piaţafranceză.

Următoarea prognoză economică oficială aGermaniei, programată pentru octombrie, va arăta o creştere destulde robustă pentru a permite reduceri de taxe din 2013, a declaratministrul economiei Philipp Roesler.

Guvernul japonez a aprobat suplimentarea cu 25mld. dolari a bugetului pentru reconstrucţie în urma cutremuruluidin 11 martie, fonduri care nu vor necesita o nouă rundă deemisiuni de obligaţiuni de stat, scrie agenţia de presă ThomsonReuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO