Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Marius Oncu, Vlad Popescu

08.09.2011, 00:02 67

Preşedintele american Barack Obama, care se confruntă cu o popularitate în scădere în rândul americanilor, are în vedere reduceri de taxe şi de cheltuieli guvernamentale în valoare de aproximativ 300 mld. dolari ca parte a unui pachet de măsuri menite să impulsioneze crearea de noi locuri de muncă, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Vallares, un vehicul de investiţii creat de fostul CEO al BP Tony Hayward, şi-a anunţat intenţia de a fuziona cu compania Genel Energy International din Turcia, cel mai mare producător de petrol din Kurdistan, nordul Irakului, în cadrul unei tranzacţii cu o valoare de 2,1 mld. dolari, potrivit The Wall Street Journal.

Constructorul auto suedez Saab a solicitat unei instanţe locale începerea procedurii de faliment prin "reorganizare voluntară", compania aşteptând încă investiţiile promise de investitori din China, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Producţia industrială a Germaniei a crescut neaşteptat în iulie, susţinută de sectorul bunurilor pentru folosinţă îndelungată, a anunţat ministerul economiei de la Berlin, datele oferind speranţe investitorilor că cea mai mare economie europeană ar putea evita recesiunea. Producţia industrială a urcat cu 4% în iulie faţă de luna anterioară.

Guvernul cipriot ar putea cere Băncii Centrale Europene (BCE) să cumpere obligaţiuni emise de stat de la băncile locale, afectate de reevaluări puternice în scădere ale activelor în contextul crizei datoriilor din Grecia. Ministrul de finanţe Kikis Kazamias a afirmat că are consultări regulate cu banca centrală a Ciprului, al cărei guvernator este membru în consiliul de conducere al BCE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO