Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Profitul net al grupului nipon Nissan a scăzut cu 3,3% în trimestrul iulie-septembrie, al doilea al anului fiscal în curs, la 98,4 miliarde de yeni (1,26 miliarde de dolari), însă a depăşit aşteptările analiştilor, potrivit Wall Street Journal. Vânzările la nivel global ale Nissan au avansat cu 11%, la 1,17 milioane de autovehicule. Cererea a fost susţinută de pieţele din America de Nord, China şi Europa.

Compania canadiană Gabriel Resources care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană a raportat o pierdere de 8,3 mil. dolari canadieni (5,9 mil. euro) pentru primele nouă luni ale anului, mai mică faţă de rezultatul negativ de 14,3 mil. dolari canadieni din aceeaşi perioadă a anului trecut. Reducerea pierderilor a fost susţinută de un impact pozitiv de 14,7 mil. dolari canadieni (10,5 mil. euro) rezultat din variaţiile cursului de schimb, potrivit raportului companiei.

Băncile de dezvoltare pot oferi finanţare de până la 200 de miliarde de dolari pentru a ajuta ţările sărace să suporte impactul crizei datoriilor suverane din Europa, a declarat preşedintele Băncii Mondiale Robert Zoellick, transmite Reuters. El a arătat că ţările în dezvoltare, inclusiv cele din sud-estul Europei şi Balcani, resimt impactul crizei din zona euro prin instabilitatea mai mare a pieţelor, cererea mai mică şi reducerea finanţării comerţului în vestul Africii.

Mai mult de jumătate din milionarii chinezi iau în considerare posibilitatea de a emigra sau au făcut deja demersuri pentru a părăsi ţara, potrivit unui sondaj care evidenţiază temerile elitei de afaceri privind calitatea vieţii şi perspectivele financiare în China, potrivit Wall Street Journal. Statele Unite sunt cea mai populară destinaţie de emigrare, potrivit sondajului realizat pe un eşantion de 980 de chinezi cu averi de peste 10 milioane de yuani (1,6 mil. dolari) publicat sâmbătă de Bank of China şi grupul de cercetare Hurun Report.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO