Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu

21.12.2011, 00:01 33

Indicele realizat de centrul de cercetare german Ifo care măsoară încrederea oamenilor de afaceri germani a crescut puternic în decembrie de la 106,6 puncte în noiembrie la 107,2 puncte, scrie agenţia Thomson Reuters. Deşi analiştii anticipau un declin, indicele a avut cel mai mare avans lunar din februarie. Datele anunţate marţi reprezintă a doua creştere lunară care ia prin surprindere analiştii, după cea din noiembrie.

Familia regală din Qatar va prelua controlul diviziei de private banking a grupului franco-belgian Dexia pentru 730 milioane euro, preţ mai mic decât anticipau analiştii, potrivit Thomson Reuters. Grupul de investiţii Precision Capital al familiei regale al-Thani va prelua 90% din acţiunile diviziei de private banking, Banque Internationale Luxembourg (BIL), iar Luxembourg va plăti 73 milioane euro pentru restul de 10%, a anunţat Dexia. Achiziţia urmează unui acord încheiat în octombrie de Precision Capital pentru afacerile de private banking ale grupului rival KBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO