Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu, Vlad Popescu

14.02.2012, 00:01 36

Fondul de stat China Investment Corp (CIC), cu active de 410 miliarde dolari, a respins un apel al cancelarului german Angela Merkel lansat în februarie în timpul unei vizite la Beijing de a cumpăra obligaţiuni ale statelor europene, potrivit Thomson Reuters. Astfel de plasamente sunt "dificile" pentru investitorii pe termen lung, a afirmat preşedintele CIC, Lou Jiwei.

Costurile de finanţare ale Italiei au scăzut ieri în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni de 8,5 miliarde euro cu maturitatea la un an, însă cererea din partea investitorilor a coborât puternic, posibil şi din cauza unei probleme tehnice, scrie Thomson Reuters. Cererea a depăşit oferta cu numai 10%, rata de acoperire de 1,1 fiind cu mult sub cea înregistrată la licitaţia similară din ianuarie, de 1,5. Banca Italiei a anunţat că o problemă tehnică a întârziat unele oferte până după termenul limită, reducând artificial cererea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO