Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu, Vlad Popescu

15.02.2012, 00:01 57

Scăderea economiei Greciei a accelerat în ultimul trimestru al anului trecut la 7%, în raport cu perioada similară din 2010, de la 5% în trimestrul anterior, a anunţat biroul de statistică elen. Datele cresc presiunea asupra guvernului, prins între protestele de stradă şi cererile creditorilor externi pentru noi măsuri de austeritate. Economia Greciei s-a contractat în toate trimestrele începând cu a doua jumătate a anului 2008, cu o singură excepţie, potrivit Financial Times.

Comisia Europeană (CE) ar putea sancţiona Spania pentru că a amânat implementarea unor măsuri de austeritate înainte de alegerile din luna martie şi a supraestimat deficitul bugetar de anul trecut astfel încât cifrele din 2012 să arate mai bine, au declarat pentru Thomson Reuters surse apropiate situaţiei. CE consideră că Spania nu acţionează suficient de rapid în privinţa deteriorării finanţelor publice estimată pentru 2012, riscând creşterea economică din următorii ani, au afirmat surse oficiale europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO