Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Comisia Europeană i-a dat Ungariei un termen de o lună pentru modificarea a două legi controversate privind justiţia şi protecţia datelor, cu avertismentul că în caz contrar va fi atacată în justiţie, dar a decis să suspende procedura de infringment referitoare la independenţa băncii centrale. CE a decis totodată să nu înceapă negocierile cu Ungaria pentru un program preventiv de finanţare de 15-20 de miliarde de euro din partea UE şi FMI până când problemele semnalate în cele două legi nu vor fi rezolvate, scrie AFP.

Rezervele internaţionale ale Ungariei au scăzut de la echivalentul a 37,2 miliarde euro în ianuarie la 34,7 miliarde euro în februarie, potrivit datelor preliminare ale băncii naţionale ungare, preluate de Budapest Business Journal. La sfârşitul lunii decembrie, rezervele se situau la echivalentul a 37,7 miliarde euro, al doilea nivel ca mărime din istorie.

Preţul gazelor şi tariful la căldură vor creşte în Bulgaria cu 7-8% începând cu luna aprilie, potrivit preşedintelui comisiei de reglementare a energiei şi a apei Angel Semerdzhiev, care a explicat că preţurile se vor majora în proporţii diferite, scrie novinite.com. Furnizorul de gaze deţinut de stat Bulgargaz a sugerat luna trecută majorarea preţului gazelor cu 27% începând cu 1 aprilie, dar autoritatea de supraveghere din energie a anunţat că nu este necesară o creştere atât de mare.

Rezervele valutare ale Rusiei au crescut în februarie comparativ cu luna anterioară cu 1,7%, sau 8,6 miliarde dolari, la 513,9 miliarde dolari, potrivit datelor băncii centrale ruseşti preluate de Ria Novosti. Rusia se plasează pe locul patru în lume în clasamentul rezervelor valutare naţionale.

Italia va majora TVA cu două puncte procentuale în octombrie, la 23%, măsura făcând parte din planul de austeritate adoptat de guvern în decembrie, a indicat secretarul de stat din ministerul economiei Vittorio Grilli, citat de AFP. Planul de austeritate introdus de guvernul condus de premierul Mario Monti prevede majorarea TVA cu două puncte procentuale "în caz de necesitate". Secretarul de stat a confirmat, într-o emisiune televizată, că majorarea va avea loc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO