Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Autor: Anca Dumitrescu, Marius Oncu

01.05.2012, 00:02 55

Comisia Europeană a dezminţit că ar pregăti un fel de "plan Marshall" de 200 de miliarde euro pentru susţinerea creşterii economice în UE, precizând că suma, vehiculată de publicaţia El Pais, nu are niciun fundament, scrie AFP. El Pais a relatat duminică, citând surse europene, că oficialii de la Bruxelles pregătesc un plan de investiţii de până la 200 miliarde de euro, finanţat din surse publice şi private, pentru a revigora creşterea economică în Europa prin investiţii în infrastructură, energie din surse regenerabile şi tehnologii avansate.

Compania China Eastern Airlines va cumpăra 20 de aeronave 777 de la Boeing, în valoare de şase miliarde de dolari, iar tranzacţia include şi vânzarea de către operatorul chinez a cinci avioane Airbus second-hand grupului american, potrivit Washington Post. Noile avioane vor fi livrate în intervalul 2014-2018, iar China Eastern Airlines va transfera cele cinci aeronave Airbus 340-600 grupului în 2014-2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO