Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu, Anca Dumitrescu, Ioana Bojan

14.05.2012, 00:01 54

Consiliul European trebuie să convină un pact de creştere economică până la reuniunea următoare, programată pentru sfârşitul lunii iunie, precum şi asupra unor investiţii în educaţie, locuri de muncă şi infrastructură prin "obligaţiuni de proiect", potrivit cancelarului austriac, Werner Faymann, citat de Bloomberg. Obligaţiunile de proiect ar reprezenta un prim pas către euroobligaţiuni. Faymann, un socialist-democrat aflat la conducerea ţării în coaliţie cu conservatorii austrieci, a declarat pentru cotidianul Oesterreich că în timp ce o ieşire din zona euro a Greciei ar fi în teorie imaginabilă, ar avea costuri mult mai mari.

Autoritatea germană de supraveghere a sectorului financiar le cere băncilor să explice cum vor să folosească împrumuturile ieftine obţinute de la Banca Centrală Europeană, din cauza îngrijorării că lichidităţile astfel obţinute ar putea crea o nouă bulă speculativă, scrie Bloomberg. Băncile care au primit sume "neplauzibil de mari" trebuie să explice cum vor folosi banii, a declarat Raimund Roeseler, şeful departamentului de supraveghere bancară al autorităţii de reglementare a sectorului financiar Bafin.

Câteva mii de persoane au manifestat la sfârşitul săptămânii trecute în Portugalia în cadrul unei zile mondiale de acţiune pentru a marca prima aniversare a mişcării "Indignaţilor", potrivit AFP. La Lisabona, aproximativ 2.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au defilat sâmbătă pin centrul capitalei. "Primăvară globală, protest internaţional", "Ideile coboară în stradă", se putea citi pe pancartele afişate de manifestanţi. "Această zi este pentru noi sărbătorirea unui an de luptă şi acum oamenii înţeleg necesitatea urgentă de a reacţiona", a declarat un reprezentant al mişcării, Joao Camargo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO