Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Bogdan Cojocaru, Marius Oncu

15.06.2012, 00:00 44

Rata şomajului din Grecia a crescut la 22,6% în primul trimestru, de la 20,7% în cele trei luni anterioare, potrivit datelor biroului elen de statistică, preluate de Le Monde. În primul triemstru al anului trecut, rata şomajului era de 15,9%. Criza de pe piaţa muncii loveşte în primul rând tinerii, şomajul pentru categoria de vârstă 15-24 de ani situându-se la la 52,7%. De asemenea, şomajul afectează mai mult de o treime din tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani. Biroul de statistică a calculat că numărul total al şomerilor se ridică la 1,12 milioane, cu 57% mai mult decât în anul anterior, într-o ţară cu 11 milioane de locuitori.

Italia a reuşit ieri să împrumute 4,5 mld. euro, maximul sumei vizate printr-o emisiune de obligaţiuni, însă costurile de împrumut au urcat puternic, mai ales pentru maturitatea de trei ani, iar ţara se află din nou sub presiune pe pieţele financiare, potrivit AFP. Trezoreria a împrumutat 3 mld. euro pe perioadă de trei ani, la un randament de 5,3%, în urcare de la 3,91% la precedenta licitaţie, din mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO