Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Ioana Nita

04.07.2012, 00:00 55

Creşterea economică a Turciei, ţara care a înregistrat cel mai mare avans economic din Europa anul trecut, a încetinit de la 5,4% în trimestrul patru din 2011 la 3,2% în primul trimestru al acestui an, conform datelor oficiale. Astfel, s-au consolidat aşteptările potrivit cărora economia turcă se îndreaptă către o aterizare uşoară, scrie Financial Times. Creşterea PIB-ului din primul trimestru a încurajat guvernul de la Ankara, care încearcă să ţină sub control un deficit mare de cont curent şi să reducă inflaţia, aflată la un nivel de două cifre.

Veniturile declarate de contribuabilii greci pentru anul trecut sunt în medie cu 10% mai mici decât cele din 2010, potrivit declaraţiilor de venituri procesate de administraţia financiară, scrie Kathimerini. Media anuală a veniturilor este de 16.668 euro pe declaraţie, în timp ce media impozitelor pe venit pe care grecii va trebui să le plătească anul acesta este de 1.500 euro. Deoarece veniturile populaţiei au scăzut în 2012, mulţi contribuabili nu îşi vor putea plăti taxele, ceea ce va îngroşa rândurile datornicilor. Din acest motiv, ministerul de finanţe vrea să introducă plata impozitelor în 12 rate pentru cei cu venituri reduse sau fără loc de muncă şi în şase rate pentru restul contribuabililor. Cei care vor plăti într-o singură tranşă întreaga sumă datorată vor beneficia de reduceri mari de impozit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO