Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

12.12.2012, 00:01 84

Anul viitor vor intra în faliment aproximativ 1.300 de companii poloneze, cu 45% mai multe decât anul acesta, potrivit estimărilor Export Credit Insurance Corporation Joint Stock Company, preluate de Warsaw Business Journal. Valul de falimente din Polonia nu se va opri în prima jumătate a anului viitor, când se aşteaptă ca avansul economic al ţării să încetinească şi mai mult. În luna noiembrie, doar 86 de companii au solicitat intrarea în faliment, faţă de 711 firme în aceeaşi lună a anului trecut. Însă în ultimele 12 luni numărul firmelor care au cerut falimentul a fost de 860 şi se estimează că până la sfârşitul anului curent acesta va ajunge la 900 de companii.

Guvernul Ungariei şi administraţiile locale au promis că vor salva locurile de muncă ale angajaţilor producătorilor de carne din trei localităţi, Gyula, Pápa şi Kaposvár, care în prezent se confruntă cu probleme financiare, scrie Portfolio.hu. Anunţul a fost făcut de János Lázár, secretar de stat în guvernul premierului ungar Viktor Orban, după consultarea cu primarii şi membrii din parlament din cele trei oraşe. Guvernul va asigura păstrarea celor câteva sute de locuri de muncă de acolo, inclusiv cele ale furnizorilor, acestea fiind printre puţinele surse de venit pentru populaţia din cele trei oraşe şi zonele învecinate.

Mai mulţi investitori chinezi intenţionează să construiască trei fabrici de autobuze în Bulgaria, a declarat ministrul econonomiei Delyan Dobrev, citat de Novinite. Potrivit acestuia, în două dintre unităţi se vor produce autobuze electrice, iar în a treia autobuze cu propulsie pe gaz. O parte din transportoarele electrice vor funcţiona cu baterii standard, iar cealată cu condensatori. Avantajul primului tip de baterii este că permite transportul pe distanţe mai mari. Cel de-al doilea tip se poate încărca mai rapid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO