Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

03.03.2011, 23:30 12

Miliardarul Dmitro Firtash a achiziţionatproducătorul de îngrăşăminte Cherkassy Azot din Ucraina în schimbulunei sume estimate la 800 mil. dolari, a treia achiziţie în acestsector din vara anului trecut, scrie KyivPost. Analiştii spun cănumărul mare de achiziţii realizate de Firtash demonstreazăinfluenţa în creştere a acestuia de la preluarea preşedinţiei decătre Viktor Ianukovici.

Guvernul Ungariei va introduce o limită adatoriei publice de 50% din PIB în cadrul noii constituţii, care vaintra în vigoare în 2012, relatează Portfolio.hu. Între timp,programul de reformă al guvernului are drept obiectiv reducereadatoriei de stat la aproximativ 65% până la sfârşitul anului 2014.

Pe piaţa imobiliară din Cehia, investitorii aufăcut achiziţii de 800 mil. euro anul trecut, companiile localefiind responsabile pentru 54% din tranzacţii, potrivit datelorfirmei de consultanţă Jones Lang LaSalle, citate de Prague DailyMonitor.

Producătorul elveţian de parfumuri Givaudan,unul dintre cei mai mari la nivel mondial, va deschide o nouăfabrică în Mako, sud-estul Ungariei, scrie Budapest BusinessJournal. Investiţiile sunt evaluate la 140 mil. euro, iar producţiaeste aşteptată să înceapă cu aproximativ 300 de angajaţi lasfârşitul anului 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO