Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

06.03.2011, 23:25 10

AAA, al doilea mare dealer auto second-hand dinEuropa de Est, intenţionează să pătrundă pe piaţa rusă în acest an,urmând în acelaşi timp să părăsească România, potrivit Ceskapozice.De asemenea, compania ar putea reintra pe piaţa ungară, de unde aieşit pe fondul crizei economice.

Vânzările de autoturisme noi în Cehia auavansat cu 12%, până la 24.525 unităţi la sfârşitul luniifebruarie, scrie Prague Daily Monitor. Camionetele au înregistratcea mai puternică creştere a vânzărilor, de 62%.

OTP Bank, cel mai mare creditor al Ungariei, araportat un profit în scădere cu 15% pe trimestrul patru după ceţara a introdus o taxă în sectorul bancar anul trecut, scrieBloomberg. Profitul net al băncii a scăzut până la 17,2 mld.forinţi (88,2 mil. $).

Producătorul de jucării Lego ar dori să-şipăstreze baza de producţie în oraşul ungar Nyiregyhaza dupăexpirarea contractului de închiriere al diviziei Lego Manufacturingîn 2015, potrivit Budapest Business Journal.

Guvernul ungar va crea un nou program desusţinere a construcţiei de locuinţe în prima jumătate a acestuian, a anunţat ministrul economiei Gyorgy Matolcsy, citat deBudapest Business Journal. Guvernul doreşte ca 40.000 de locuinţesă fie construite anual în Ungaria.

Mai mult de jumătate din întreprinderile mijlocii şimari din Polonia au planuri de achiziţionare a unorcompanii străine, scrie Warsaw Business Journal. Aproximativ 59%din companiile poloneze mijlocii şi mari au în vedere achiziţii peplan extern în următorii trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO